Χακάρωντας τον εγκέφαλο μας !

6 03 2008

Brain

Πως θα σας φαινόταν να μπορούσατε να προγραμματίσετε τον εγκέφαλο σας ; Να τον αναπρογραμματίσετε με νέες δυνατότητες, ικανότητες και άλλα πολλά ;

Στην σημερινή εποχή για παράδειγμα η καφεΐνη χρησιμοποιείται για να κρατήσει «ενεργό» τον εγκέφαλο, ξύπνιο λίγο πιο υπερδραστήριο. Αυτές είναι μόνο προσωρινές χημικές ουσίες , οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τον πραγματικό αναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Σε όποια μορφή και αν υπάρξει η δυνατότητα να πάρεις κάτι (χαπάκι κλπ) και να αναπροσαρμόσεις μια ικανότητα σου ώστε να την κάνεις καλύτερη ή να δημιουργήσεις μια νέα την οποία δεν είχες ποτέ, πάντα θα υπάρχουν παραπλήσια side effects. Διότι η φύση εξισορροπεί τα πάντα γύρω μας.

Ερευνητές χρησιμοποιούν την τεχνολογία fMRI (τεχνολογία ανάλυσης εγκεφάλου), η οποία δείχνει πόσο φωτεινές ή ενεργές είναι διάφορες περιοχές στον εγκέφαλο. Με βάση το παραπάνω προσαρμόζουν τα πειράματα τους (λεκτικά, με εικόνες) ώστε να βλέπουν ποια σημεία στον εγκέφαλο είναι ενεργά και πόσο.

Αρκετοί μαθητές με άριστη σωματική και ψυχολογική κατάσταση προτιμούν να πάρουν το φάρμα Adderall το οποίο βοηθά στην ικανότητα συγκέντρωσης για το διάβασμα. Όπου πολλές φορές μπορεί να υπάρξουν παράλληλα side effects κατά την χρήση τους.

Μια ενδιαφέρον ιστοσελίδα με πολλές πληροφορίες, tests και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που να χει σχέση με την εξάσκηση του μυαλού, είναι η SharpBrains του Alvaro Fernandez.


Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

28 10 2008
Κωνσταντίνος

Δηλαδή αν κατάλαβα να αρχίσουμε να το παίζουμε Matrix.

Δεν θα με πείραζε καθόλου αυτό, αν φυσικά δεν υπήρχαν προβλήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: